Betting på e-sport

Betting på e-sport

E-sport har tagit världen med storm och både personer som är intresserade av datorspel och de som gillar betting är intresserade. Här går vi igenom olika odds och vad som erbjuds. Spelen som det tippas på skiljer sig en hel del från de traditionella spelen som exempelvis fotboll och ishockey. Här kommer du få läsa kort om spel som League of Legends och Dota.E-sport kan löst beskrivas som OS där det finns ett flertal grenar – spel – att tävla i. Exempelvis finns det spel som tillhör kategorin MOBA som står för Multiplayer Online Battle Arena. Det är en spelstil där man spelar i lag i en arena och det gäller att vinna över motståndaren och förstöra deras bas. Det finns även FPS-spel – First Player Shooter – som till exempel CS: GO.

League of Legends och Dota

Dessa två spel faller under kategorin MOBA och spelas fem mot fem. Här har vi den vanliga populära marknaden 1X2. Marknaden beror på vilken turnering eller match det är då det oftast spelas bäst av tre. På stora turneringar körs oftast bäst av fem och det finns även singelmatcher där det spelas bäst av ett. Här finns även det klassiska spelstilen över eller under resultat.

First player shooter

När man hör FPS är det oftast spel som CS: GO och Battlefield man tänker på. Här kan vi bara betta på vinst eller förlust. Det finns även möjlighet att betta på olika rundor under matchens gång, detta är så kallat live spel. Du kan till exempel gissa på vem som kommer vinna rundan istället för att gissa på vem som vinner spelet.

Fler marknader

Stora turneringar och events har oftast fler marknader att välja på. På MOBA kan du till exempel spela på vem som får det första tornet eller vem som får första poänget. Det finns även en över- och undermarknad att spela på i de populära sporterna. Du kan betta på om det blir över ett visst antal döda eller om något sker över/under en viss tid.